Fosje is zwanger én heeft het coronavirus: ‘We maken ons meer zorgen om anderen’

22.03.2020 10:12

Fosje is zwanger toen ze zich opeens niet lekker voelde. Ze werd benauwd. Even dacht ze dat het bij de zwangerschap hoorde, maar al gauw merkte ze dat er meer aan de hand was.

Ze heeft het coronavirus te pakken nu ze 28 weken zwanger is. Haar man werkt in het ziekenhuis en heeft contact gehad met besmette mensen. Het begon bij hem met een verkoudheid, maar al gauw wisten ze allebei genoeg.

Aan MamaPlaats vertelt ze haar verhaal: “P. (haar partner, red.) kreeg rond middernacht een telefoontje van de arboarts dat hij positief was en aangezien mijn klachten gelijk waren, konden we er van uit gaan dat ook ik het ook had. We werden overspoeld met berichten, niet allemaal positef maar vooral met veel zorgen omdat ik zwanger ben en omdat er zo weinig over bekend is.”

“Van de week had ik een extra controle in het ziekenhuis (ik voelde de baby wat minder). Maar geen paniek: de baby was veranderd van positie en omdat ik minder actief was en ziekjes, was de baby dat dus ook. De baby deed het verder heel goed en er was geen reden voor zorgen. We maken ons meer zorgen over de mensen die de crisis niet serieus nemen en minder over ons zelf. De baby is goed beschermd in mijn buik”.

Wij verwachten in juni een meisje en hopen tot die tijd dat de hectiek minder is. Met ons gaat het nu een stuk beter en daar zijn we dankbaar voor. We hebben lieve buren en vrienden die boodschappen voor ons doen en ons helpen waar ze kunnen. P is bijna klachtenvrij en kan niet wachten weer terug naar zijn werk te gaan.” Fosje blijft zelf nog even binnen, tot ze zich helemaal beter voelt.

Wij wensen haar alle sterkte en geluk in deze tijd.

Lees hier haar volledige verhaal.

Bron: Mama Plaats

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!