Als je zwanger én dokter in een ziekenhuis bent: ‘Stoppen met werken kan niet’

26.03.2020 09:19

Er wordt in de coronacrisis veel gesproken over zwangere vrouwen die angstig zijn voor hun bevalling in deze gekke tijd. Maar minder wordt er gedacht aan de vrouwen die zwanger zijn én in het ziekenhuis werken.

Arts Kate Otto is zwanger en deelt haar verhaal op Twitter.

“Het zijn onmogelijke keuzes voor ons, nu. Blijf ik werken in deze omstandigheden, met COVID-19 overal om mij heen in het ziekenhuis, terwijl ik niet zeker weet wat de gevolgen hiervan zijn voor mijn kind? Of stop ik met werken, maar laat ik mijn collega’s in de moeilijkste tijd ooit in de steek? En bovendien: ik krijg dan niet doorbetaald.”

Ze gaat verder: “Als ik werk, ben ik ook niet bij mijn gezin. En dat juist in deze tijd net voor de geboorte van ons kind. Dat voelt extra moeilijk. In mijn ziekenhuis mogen zwangere vrouwen nu zelfs niet met iemand bij zich bevallen. Een partner is eigenlijk niet welkom: we willen zo min mogelijk bezoek hebben in het ziekenhuis. Dat is een lastige taak, want zoiets als een bevalling wil je echt niet alleen doen.” Ook Kate zal dit waarschijnlijk te wachten staan. “Ik zit in een tweestrijd: ik voel me verantwoordelijk voor mijn patiënten, maar ook voor de baby in mijn buik. Wat is wijsheid, wat kan ik het beste doen? Er is geen goed antwoord. Maar het voelt alsof de grens tussen privé en werk nu met hogere risico’s dan ooit is.”

Bron: Motherly

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!