Zuid-Afrikaanse vrouw bevalt van tienling en breekt alle wereldrecords

09.06.2021 09:17

Bijzonder nieuws uit Zuid-Afrika: een vrouw is bevallen van maar liefst tien baby’s. Tien, tegelijk, dus. Een tienling is nog nooit eerder voorgekomen en daarmee breekt ze dus alle wereldrecords. Ze is de eerste moeder ter wereld van een tienling. 

De 37-jarige Gosiame Thamara Sithole beviel via een keizersnede van zeven jongens en drie meisjes. Moeder en kinderen verkeren naar verluidt allemaal in goede gezondheid.

Dolblij

“Het was even moeilijk, maar nu ben ik dolgelukkig”, wordt de vrouw geciteerd door plaatselijke media. “Godzijdank zijn al mijn kinderen gezond ter wereld gekomen. Het is een wonder.” Artsen hadden Sithole en haar man eerder verteld dat ze een zesling droeg, en daarna dat ze een achtling droeg. Een paar baby’s werden niet opgemerkt met een scan.

Dat ze er tien zou krijgen, was een shock. “Ik geloofde het niet. Ik twijfelde eraan. Ik was zeker dat het een tweeling of drieling ging worden, meer niet. Maar toen de dokter het vertelde, moest ik toch even slikken. En zelfs toen ik naar de scans keek, geloofde ik het niet”, vertelde Gosiame.

Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Afrikaanse meerdere kinderen tegelijk krijgt, want ze is ook al moeder van een zesjarige tweeling. Begin mei beviel een Malinese vrouw nog van negen baby’s. Vaak gaat een zwangerschap van zo veel kinderen tegelijk gepaard met medische complicaties, waardoor sommige baby’s niet de volledige draagtijd overleven.

Lees ook
Op déze manier vergroot je de kans op het krijgen van een tweeling

Bron: nu.nl