Zó ziet volledige ontsluiting er dus uit: nu snap je waarom bevallen geen lolletje is

25.01.2022 10:02

Wie gaat bevallen weet dat er ontsluitingsweeën bij horen: dat is de fase waarin de baarmoedermond opengaat. Maar die weeën zijn dus níet bepaald een pretje.

En om dat nou eens goed aan iedereen uit te leggen, heeft een moeder een houten variant gemaakt waarop te zien is hoe die volledige ontsluiting er dus uitziet.

Je hebt een volledige ontsluiting bij 10 centimeter: dan past het babyhoofdje er precies door. Door de houten mal zie je precies wat die 1 centimeter tot 10 centimeter nou eigenlijk betekent: want dat gaat de verloskundige bij je voelen, als het zover is. Een foto van de houten mal werd oorspronkelijk gedeeld door het SCV Birth Center uit Californië en het helpt vrouwen om zich voor te bereiden op wat komen gaat.

LEES OOK: Volledige ontsluiting is het doel, omgaan met de pijn

Maar al heb je nog nooit een kind op de wereld gezet, dan nog snap je dat het misschien bést pijn kan doen, als je het zo ziet. Facebook-gebruiker Steffanie  zag de post van het geboortecentrum en besloot deze op haar pagina te delen. Ze schreef er een pakkende tekst bij: ‘Dit is hoe 10 centimeter ontsluiting eruitziet. Dat is waarom we dus ál die fijne dingen na afloop verdienen als vrouw.’ Zo is het maar net.

De mooiste mama-kettinkjes op een rij:

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!