Bewezen: weinig slaap maakt succesvol

20.09.2019 09:15

Altijd moe sinds je moeder bent? Je bent niet de enige. En het heeft een groot voordeel.

Slimme en succesvolle mensen zweren erbij: weinig slaap. Bill Clinton, Winston Churchill en Albert Einstein sliepen allemaal minder dan vijf uur per nacht. En dit terwijl er door slaapcoaches acht uur gemiddeld wordt geadviseerd.

Ook Donald Trump zegt dat hij zijn succes dankt aan zijn korte nachten. Trump slaapt tussen de drie en vier uur per nacht en hij is niet de enige die weinig slaapt. Veel CEO’s van grote bedrijven slapen in de nacht weinig en doen overdag af en toe een dutje. Nederlanders slapen over het algemeen veel langer dan in andere landen. Gemiddeld slapen Nederlanders acht uur en twaalf minuten. Waar Japanners maar voor zeven uur en 24 minuten in hun bed blijven liggen.

Volgens John Jefferson, die onderzoek doet naar slaapgedrag, hebben mensen die weinig slapen niet door wanneer ze moe zijn. Dit ontdekte hij bij een groep testpersonen die weinig sliepen en daar geen last van hadden. Wanneer hij deze testpersonen onder een MRI-scan legde, vielen zij snel in slaap, terwijl hen gevraagd werd niet te slapen. Dit kwam omdat zij zich alleen konden focussen op activiteiten die van belang zijn. Wanneer de testpersonen niks deden, zoals in een MRI-scan liggen, vielen zij snel in slaap.

Bron: RTL Nieuws