Waarom je vooral níet (altijd) moet genieten van het moederschap

14.01.2020 16:32

Alles móet altijd maar leuk zijn: het leven moet minstens een 9 zijn. Als het kan zelfs een 10. Maar dat werkt helaas niet, aldus psychologen.

Want altijd blij willen zijn als moeder, dat gaat gewoon niet. Het moederschap komt – net als het leven zelf – nu eenmaal met ups en downs.

Experts zeggen dat we nu meer dan ooit te hoge verwachtingen hebben, ook van het moeder zijn. En dat is niet goed, want zo valt het juist vaker tegen. Bedenk je dat niet elke dag feest is en accepteer dat. Onthoud dat je niet altijd hoeft te genieten, dat een dag mama zijn soms ook zwaar en druk is. Dat hoort erbij. That’s life. Het is aan jou om het te accepteren voor wat het is.

Wie te erg probeert om supergelukkig te zijn, is dat juist niet. Vind je mooie momenten als mama in de kleine dingen. Die schaterlach van je kind, die eerste keer omdraaien, de eerste keer een mooi rapport mee naar huis. Wees dankbaar voor dit soort momenten en als het even tegenzit… Denk hier dan vooral aan terug. Zo word je gelukkiger – niet als je constant wil dat álles driedubbel leuk en gezellig is.

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: #HAPPYMOM: Book Launch Summer Spring 2020