In samenwerking met Mama Magazine

Psycholoog: “Masturberen binnen een relatie is juíst heel belangrijk – het is geen vreemdgaan”

12.05.2023 07:00

Meer dan 40% van de vrouwen praat niet met haar partner over masturbatie of porno. Voor een groot deel komt dit gebrek aan praten door schaamte. Zonde, volgens seksuoloog en psycholoog Eveline Stallaart, want masturberen binnen een relatie is heel normaal. “Sterker nog, het is heilzaam, gezond én goed voor je seksleven.”

Een derde van de vrouwen masturbeert nooit, terwijl zes procent zichzelf dagelijks een handje helpt, zo blijkt uit onderzoek van EasyToys. Toch houden we onze lippen daarover liever stijf op elkaar. Terwijl masturbatie binnen een relatie, juist veel voordelen met zich mee brengt.

Door seks krijg je zin in seks

Veel vrouwen zijn bang dat ze als ze masturberen, ze hun zin in seks ‘opmaken’. Maar het tegenovergestelde is waar, zo vertelt Eveline Stallaart. “Je seksdrive is geen batterij die opgaat naarmate je hem meer gebruikt. Het is een spier die hoe meer je hem gebruikt, groeit. Je lichaam is dol op de fijne stofjes die vrijkomen als je klaarkomt. Hoe vaker dit gebeurt, hoe meer je lichaam erom zal vragen”, zo legt ze uit. Kortom: kan je seksleven wel wat slingers en ballonnen gebruiken? Begin bij masturbatie! En ja, speeltjes zijn daarin een heel goed idee. Hier vind je inspiratie.

Je weet beter wat je wil

Masturbatie is veilig. Je bent alleen, je kunt uitproberen wat je wil en daardoor leer je je lichaam beter kennen. En dit is alleen maar fijn voor je partner! Want hoe beter jij je lichaam kent, hoe meer je zelfvertrouwen en seksuele bewustzijn groeit. “Je weet beter wat je fijn vindt en niet, welke fantasieën je opwinden en welke niet en je leert dit beter aangeven”, legt Eveline uit.

Zelfliefde

Masturbatie is een vorm van zelfliefde. Het is van jou. “Ook binnen een relatie heb je recht op dit soort momenten die van niemand anders zijn dan van jou alleen. Net zoals je een relatie hebt met je partner, heb je ook een relatie met jezelf en met je eigen lichaam en die relatie is minstens zo belangrijk. Als je af en toe een moment pakt voor je eigen ontspanning en genot, is dat dan ook absoluut geen verraad richting je partner”, zegt Eveline hierover.

Mei masturbatiemaand

Geïnspireerd om vaker een momentje voor jezelf te nemen? Of het nu gaat om zelfliefde, je seksleven een boost geven of zelfvertrouwen: masturbatie is een goed idee. Je kunt hierbij natuurlijk veel meer gebruiken dan alleen je handen, want seks zou makkelijk moeten zijn. En als je een seksspeeltje gebruikt, wordt het nog veel makkelijker én leuker – easy does it, zeg maar. Het is ’time for toys’, als je het EasyToys vraagt. Winkelen voor toys moet net zo vanzelfsprekend worden als je dagelijkse boodschappen doen. Daarom doopt EasyToys mei om tot masturbatiemaand en daar zijn wij héél enthousiast over. Hier vind je inspiratie voor sekstoys die masturberen niet alleen leuker, maar ook makkelijker maken.