Vruchtbaarheidsbehandelingen uitgesteld tot na piek coronavirus

17.04.2020 07:27

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, dan zijn daar gelukkig veel mogelijkheden voor die je verder kunnen helpen. Zoals een ivf-traject. Maar alle vruchtbaarheidsbehandelingen liggen momenteel stil.

Dat heeft alles te maken met de drukte in de zorg door het coronavirus.

De behandelingen om zwanger te worden liggen in de meeste ziekenhuizen in ieder geval stil tot 28 april. Het gaat om zowel onderzoek naar onvruchtbaarheid als behandelingen als ovulatie-inductie, IUI en IVF. Ook fertiliteitscentra zijn momenteel gesloten vanwege het coronavirus. Vrouwen met een kinderwens moeten dus langer wachten dan ze al moeten om eventueel zwanger te raken, want alle ‘gewone’ zorg rondom vruchtbaarheid ligt stil. Noodgevallen, waarbij zaadjes of eicellen moeten worden ingevroren, gaan wel door.

Zo schrijft het VUmc: “Het doel van deze actie is dat het risico op besmetting met Coronavirus voor patiënten en medewerkers maximaal gereduceerd wordt. Met ingang van zaterdag 14 maart 2020 worden tot nader order in het Amsterdam UMC alleen patiënten gezien waarvoor de zorg hoogst noodzakelijk is. Dit zijn patiënten waarbij uitstel van de behandeling levensbedreigend is of leidt tot onherstelbare schade. Voor patiënten die niet in deze categorie vallen wordt de zorg uitgesteld.”

Bron: VUmc

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

 

Scoor hier de leukste en nieuwste items van My Jewellery (echt een goede kwaliteit voor de prijs die je betaalt, vinden wij):