Vrouwen met deze 3 sterrenbeelden zijn extreem moe in hun zwangerschap

15.03.2023 09:55

Moe tijdens je zwangerschap? Dat is in principe een normale kwaal. Van het eerste tot het laatste trimester: het hoort erbij. Maar vrouwen met deze 3 sterrenbeelden hebben er extra last van, blijkt.

En dat zijn de Weegschaal, de Boogschutter en de Kreeft.

Weegschaal

De Weegschaal is vooral in het eerste en het laatste trimester bijzonder moe. Ze kan zich dan amper concentreren op haar werk en andere bezigheden. Zeker als er al grotere kinderen zijn is het soms flink doorzetten, want het liefst doe je elke dag een middagdutje.

Boogschutter

De Boogschutter heeft er alleen last van in het begin van de zwangerschap: het is zelfs een van de eerste symptomen dat ze ontdekt dat ze in verwachting is. Geef er gewoon aan toe en pak die extra slaap als je kunt. Vroeg naar bed gaan helpt al een boel.

Kreeft

De Kreeft heeft verder weinig zwangerschapskwalen, maar moeheid is er wel. Extreem moe, zelfs. Dat ene koffietje per dag heeft ze dan ook hard nodig om te functioneren. Pak je rust door in de avonden niet te veel meer af te spreken. De Kreeft wil vooral alleen maar slapen, en geef daar ook lekker aan toe in je zwangerschap. Nu mag het.

Moeheid is normaal

Het is heel normaal om je moe te voelen tijdens de zwangerschap. Het lichaam van de vrouw ondergaat namelijk veel veranderingen om een ​​gezonde omgeving voor de foetus te creëren, en dit kan zowel fysiek als emotioneel vermoeiend zijn.

In het eerste trimester van de zwangerschap is vermoeidheid een veel voorkomend symptoom en wordt het vaak veroorzaakt door de verhoogde niveaus van het hormoon progesteron in het lichaam. Tijdens de tweede helft van de zwangerschap kan vermoeidheid opnieuw optreden omdat het lichaam extra energie nodig heeft om de groeiende baby te ondersteunen.

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt omgaan met vermoeidheid tijdens de zwangerschap:

  1. Luister naar je lichaam en rust wanneer dat nodig is. Neem indien mogelijk gedurende de dag pauzes en probeer voldoende te slapen ’s nachts.
  2. Blijf actief, maar overdrijf het niet. Lichte oefeningen zoals wandelen, yoga of zwemmen kunnen helpen om je energieker te voelen.
  3. Eet gezond en gebalanceerd. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals ijzer en vitamine B12, die helpen bij het verminderen van vermoeidheid.
  4. Zoek ondersteuning. Praat met je partner, vrienden of familie over hoe je je voelt. Ze kunnen je helpen met taken of klusjes die vermoeiend kunnen zijn.
  5. Raadpleeg je zorgverlener. Als je je zorgen maakt over extreme vermoeidheid of als het je dagelijks leven beïnvloedt, vraag dan een expert om advies.