Vrouw verbaast met haar roze ‘aardbeien’-moedermelk: ‘Ook dit is borstvoeding, hoor’

02.12.2021 08:45

Borstvoeding geven gaat niet altijd zonder slag of stoot. Wat borstvoeding geven kan ook gepaard gaan met bloed wat je niet ziet als je baby uit je borst drinkt, zegt moeder Jo.

Als je ooit een baby borstvoeding hebt gegeven, ben je je waarschijnlijk bewust van het feit dat je tepels er in die eerste weken van borstvoeding uit kunnen zien als mini-misdaadscènes. Het is een van die moederschapsfenomenen waar niemand je echt op kan voorbereiden – je moet het gewoon zelf ervaren. En je hoort er ook maar weinig over, laat staat dat je het zíet.

Nou, moeder Jo Johnson Overby kreeg die koude, harde les toen ze tijdens een pompsessie een roze getinte voorraad melk produceerde. En, in tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, is de roze kleur niet omdat hij naar aardbeien smaakt, maar omdat hij bloederig is. Ja, haar bloed dus. In de gekolfde moedermelk van haar kindje.

Aardbeienmelk

“Niemand heeft me verteld dat als ik een baby zou krijgen, mijn melk in allerlei kleuren zou komen als ik ervoor koos om borstvoeding te geven”, zegt ze in een TikTok-video die viral gaat.

‘Bewijsstuk A,’ zegt ze, terwijl ze een zak normaal gekleurde melk van een borst omhoog houdt. “De kleur die je zou verwachten, toch?”

Ze houdt dan de “aardbeienmelk” omhoog ter vergelijking. ‘Bewijsstuk B. En waarom is het roze? Het is bloed. Baby kan het wel drinken. Dus het is aan jou of je het doet of niet.’ Het internet reageert gelijk met volle verontwaardiging, want niet veel mensen weten dit: ‘Kleine vampieren zijn het eigenlijk’.

@jojohnsonoverby Strawberry milk brought to you by an aggressive clog 🥲 #newmom #breastfeeding #pumping ♬ original sound – Jo Johnson

Bron: TikTok