Drie weken na positieve test, wordt deze vrouw nóg een keer zwanger

05.04.2021 10:28

Een bijzonder fenomeen is zwanger worden als je al zwanger bent. Normaal maakt je lichaam dan geen eisprong meer aan, omdat er al een eitje is bevrucht. Maar heel soms gebeurt het tóch.

Het overkwam de Engelse Rebecca Roberts. Ze raakte zwanger van een dochter terwijl ze al zwanger was van een zoon.

Kijk nou eens

En dus droeg ze een tweeling in haar buik, die eigenlijk helemaal geen tweeling is. De situatie is heel zeldzaam en staat bekend als superfoetatie. Drie weken nadat ze haar zoontje had ‘gemaakt’, had ze opnieuw seks én bleek ze nog vruchtbaar te zijn. En dus had ze bij de 12-wekenecho een heel bijzonder plaatje te zien. Ze droeg twee kinderen in haar buik, maar de één was al drie weken groter dan de ander. In eerste instantie waren de artsen bang dat er iets mis was met het kleinere kindje. Maar nadat alle tests goed terugkwamen, gaven ze de diagnose superfoetatie.

Rebecca vond het maar wat spannend om zwanger te zijn van twee kinderen en zeker in deze situatie. Ze maakte zich zorgen, maar gelukkig ging het met beide kinderen goed. Rebecca en haar man Rhys waren dan ook opgelucht toen hun kinderen Noah en Rosalie kerngezond ter wereld kwamen. De Robberts zijn zelfs zó trots dat ze inmiddels een Instagramaccount voor de twee hebben opgezet: @roberts.supertwins.

Speciaal gezin

Het zijn bijzondere kinderen, dat is zeker. “Wanneer je zwanger bent, geven je eistokken geen eicellen meer vrij. Het komt al bijna nooit voor dat een eicel toch vrij komt, laat staan dat die ook nog eens bevrucht raakt”, vertelt Professor Khalil aan The Huffington Post.

Lees ook
In de laatste 3 maanden van je zwangerschap wordt bepaald hoe slim je kind is

Bron: LINDA