Per week worden er door kinderen 415 vragen aan een moeder gesteld

10.03.2020 08:58

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen niets liever dan van alles leren. Dat is prachtig, want zo ontdekken ze de wereld. 

Maar omdat ze veel willen weten, stellen ze ook veel vragen. Heel veel vragen aan hun moeder, vooral, blijkt uit onderzoek.

Want kinderen stellen per dag zó 300 vragen aan hun moeder. Met name 4-jarige meisje en 9-jarige jongens zijn erg van het vragen. ‘Waarom is het gras groen mama?’. ‘Waarom dragen we sokken mama?’. ‘Waarom kunnen we niet vliegen mama?’. Per week ligt het gemiddelde op 415 vragen aan één moeder, dus.

Het grappige is: op de helft van de vragen hebben de ouders vaak geen antwoord. Dat komt omdat het meestal om nogal gekke, fantasierijke vragen gaat. Zoals: ‘Waarom kruipen mieren?’. ‘Waarom bloeit een bloem?’. ‘Waarom is de tafel van hout gemaakt?’. Dat idee. Je denkt, eh, tja, dat ís nu eenmaal zo. Grote kans dat je kinderen met zo’n antwoord geen genoegen nemen. Nieuwsgierige kinderen stellen makkelijk 73 vragen aan hun moeder per dag, dus kijk vooral niet gek op als je weer ‘waarom, waarom, waarom’ hoort. Het hoort allemaal bij hun ontwikkeling. En ze worden er slim van, nietwaar?

Bron: Independent

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!