Als je vergeetachtig bent, ben je eigenlijk heel intelligent

03.01.2020 11:39

Kun je je soms maar níet herinneren dat je iets hebt gezegd of beloofd? Geen idee meer waar je sleutels nou toch liggen?

Vergeetachtig zijn komt bij de besten voor.

Vergeet-me-niet
En zo erg blijkt het helemaal niet te zijn. Want het is volgens psychologen juist een teken van intelligentie. Onderzoekers van de universiteit van Toronto concluderen dat een ‘afwezige geest’ juist laat zien dat je erg slim bent. De wetenschappers, die hun studie in vakblad Neuron publiceerden, zeggen dat op deze manier je hersenen juist focussen op dat wat belangrijk is. En daar heb je wat aan.

CNN citeert een van de onderzoekers: “Het is belangrijk dat het brein irrelevante details vergeet en zich richt op dingen die helpen bij besluitvorming in de echte wereld.” Er is sprake van concurrentie in je brein. Niet alles past in je geheugen en je moet dus kiezen wat je vergeet. Ofwel: let op dat wat er toe doet. En de rest mag je best vergeten. Je hoeft dus niet alle feitjes van elk gesprek te onthouden – als je de grote lijnen nog maar weet. En weten waar je sleutels liggen is soms handig, ja.

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: Welingelichte Kringen