‘Bij veel meisjesnamen heb ik geen fijne associaties, dus we combineerden twee namen’

08.01.2024 16:10

Zoek maar eens een meisjesnaam waarbij je geen associaties hebt: je kent altijd wel iemand die Emma, Tess of Julia heet… Dus wat doe je dan?

Bonnie mailt ons haar verhaal over haar drie gekozen kindernamen.

Combineren van meerdere namen

‘Onze oudste zoon is een zoon van zijn vader Robin, dus kwamen we al snel uit op Robinson. We noemen hem echter Sonnie, roept wat prettiger. Al merken we nu dat ikzelf(Bonnie) ook vaak omkijkt als iemand mijn zoon roept.

Toen werd onze 2 zoon geboren en toen werd er dus al van alle kanten verwacht dat we ook hem gingen vernoemen. En dat wilde ik ook heel graag dus toen ging het combineren en verzinnen beginnen. Met de namen van opa(Nico) en mijn broer(Dennis), ontstond al snel de naam Deniek en dat is het ook geworden. Er zijn er maar een paar en ook wel eens aan een meisje (Danique) maar je hoort de naam niet vaak.

Toen kwam er 5 jaar later nog een dochter bij en om een naam voor een dochter te verzinnen vond ik heel lastig, en bij veel meisjesnamen heb ik associaties die soms ook minder fijn zijn. Maar mijn vriend en ik gingen weer puzzelen en we kwamen uiteindelijk op de naam Yariël. Je spreekt het uit als een combinatie tussen Yara en Ariël. Een hele unieke naam en is volgens mij nog 0 x gegeven in Nederland. Zowel, dan hoor ik dit ook graag haha.

Omdat zij niet vernoemd is hebben we haar 2e naam Bo, van Bonnie, gegeven. Op de dag van de geboorte heeft mijn vriend dat bepaald en ik ben er heel trots is. Op al mijn 3 de kanjers.’

Lees ook: ‘We hebben de naam van onze dochter zelf bedacht en er heet maar 1 meisje in Nederland zo’