Vaders zijn momenteel niet meer welkom bij de verloskundige

22.03.2020 09:55

Als je nu zwanger bent en je hebt een afspraak bij de verloskundige, dan mag de vader van het kind niet meer mee. Dat zijn nieuwe maatregelen rondom het coronavirus.

Het zijn de nieuwe richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), vanwege het coronavirus.

Aanstaande vaders mogen niet meer bij echo’s zijn en ook niet meer bij de 20wekenecho. Dat is vaak het moment dat ouders horen of ze een jongen of meisje krijgen en wanneer ze horen of alles gezond groeit. De afspraken worden nu ook voor moeders zoveel mogelijk telefonisch gedaan. Via Skype of FaceTime kunnen vaders digitaal toch een beetje bij het speciale moment zijn, aldus verloskundigen. Ook zij vinden het jammer, maar het is nu niet anders.

Vera is zwanger en vindt het heftig, zo laat ze weten aan De Limburger. Toch begrijpt ze de maatregelen ook. “Nu moet ik alleen gaan. Het is allemaal niet leuk nee. Maar belangrijker is dat de verloskundigen hun werk kunnen blijven doen en niet ziek worden. Want ik heb ze nog veel te hard nodig.”

Bron: Limburger

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!