Vanaf 1 juli krijgen alle vaders langer betaald partnerverlof: maar liefst 6 weken

25.06.2020 09:39

Vroeger kregen vaders nog maar 2 dagen vrij als ze een kind kregen, nu veranderen de tijden. Vanaf 1 juli, volgende week dus, krijgen partners maar liefst 6 weken betaald partnerverlof. 

Gedurende die periode krijgt de werknemer een uitkering van het UWV ter hoogte van 70 procent van het salaris, en heeft de werkgever geen loonkosten.

Het extra verlof is voor een kersverse vader het eerste halfjaar op te nemen. Er gelden nog een paar regels als richtlijn: om gebruik te mogen maken van de regeling moet de partner in de eerste vier weken na de geboorte een week vrij hebben genomen. Ook moet het verlof minimaal een maand van tevoren bij de werkgever zijn aangevraagd, tenzij dat door vroeggeboorte niet mogelijk is. Het lijkt toch nodig te zijn in deze tijden, want na de geboorte van een eerste kind, gaat slechts 9% van de vaders minder uren werken.

Er wordt nog steeds gepleit voor meer versoepelingen voor het verlof voor een partner. Zo wil het UWV uiteindelijk dat partners 12 weken volledig doorbetaald verlof krijgen na een geboorte van een kind. Maar zover is het helaas nog niet: vanaf 1 juli moeten partners het met 6 weken doen. En dat is alvast een stap in de goede richting, toch?

Bron: nu.nl

De fijnste bikini’s om deze zomer mee door te komen: