Vrouw wordt óók zwanger van 3e kind terwijl ze al in verwachting is van een tweeling

30.12.2020 10:28

Een tweeling krijgen en mogen dragen als vrouw is al heel bijzonder. Het is natuurlijk niet iedereen gegeven om twee kindjes tegelijk in je buik te mogen dragen. Maar deze moeder heeft een wel heel unieke zwangerschap: ze is zwanger van een tweeling, maar in haar zwangerschap ook nog in verwachting geraakt van een derde kind.

En dus draagt ze een unieke drieling in haar buik.

Speciaal

Het komt maar heel weinig voor: superfoetatie. Dat houdt in dat je opnieuw een eisprong hebt terwijl je dus al zwanger bent. Je kunt dan, als je seks hebt natuurlijk, nóg een keer zwanger worden. Het overkwam deze moeder, die online op TikTok haar verhaal deelt. Ze draagt dus een tweeling én een derde kind in haar buik, dat iets jonger is dan de tweeling.

Wens

In een video legt ze uit: ‘Je hormonen in je zwangerschap zouden er voor moeten zorgen dat je niet opnieuw een eisprong hebt als je al in verwachting bent. Maar bij mij gebeurde dit dus niet. De eerste twee kindjes zijn ongeveer 10 tot 11 dagen ouder dan het derde kindje. En daarom wist ik dus bij een echo dat het sowieso ging om een bijzondere drieling, of eigenlijk, een tweeling én een ‘los’ kindje. Ze zullen ook tegelijk gehaald worden, omdat ze maar weinig dagen schelen in leeftijd. In de lente ben ik uitgerekend. Ach, we zijn heel blij met het nieuws. We wilden altijd graag vader en moeder worden, nou, je ziet maar dat je soms driedubbel krijgt waar je om wenst.’

Bron: Cafemom