Tjalina hoort na haar bevalling dat ze ongeneeslijk ziek is

25.06.2024 15:31

Een nachtmerrie. Iets wat niet hoort. Tjalina is net moeder geworden van haar tweede kind, maar is ongeneeslijk ziek. Ze hoopt op een wonder.

‘De kanker is terug en uitgezaaid. Wat dit betekent? In Nederland hebben ze mij uitgezwaaid. Sorry, we kunnen niks meer voor je betekenen.

Een realistische maar zo onwerkelijke situatie.

Het ergste is mijn overkomen. Ik ben nu 34 jaar en vorige week bevallen van een prachtig 2e zoontje en vandaag te horen gekregen dat ik ongeneselijke kanker heb. Ik wil mijn 2 jongens niet achter laten. Ik wil ze zien opgroeien en hun de jeugd geven die zij verdienen. Mijn hart breekt als ik naar hun lieve gezichtjes kijk. Ace is pas 5 jaar en mijn jongste Sky van 1 week oud zal zich mij later niet eens herinneren.

Zwanger zijn en horen dat de kanker terug is. De artsen dachten dat er nog hoop was. Met 34 weken zwangerschap ingeleid met het idee om daarna mij te kunnen helpen. Helaas krijg ik een week na mijn bevalling te horen dat ik uitbehandeld ben, een studie zou mijn beste kans zijn om mijn leven te rekken. Dit terwijl de studie bij maximaal 20% van de patiënten een resultaat verwacht.

Er is nog hoop voor Tjalina, maar er is geld nodig

Ik stort compleet in elkaar. Hoe kan dit? Ik dacht dat ik een nieuwe start tegemoet ging. Gezond en met een baby. Ik voel me fit, positief en gezond! Hoe kan het waar zijn dat er iets in mij zit waar ik aan doodga zonder dat ik het door heb?

Na een aantal dagen flink huilen besluit ik me er niet bij neer te leggen. Ik wil en kan nog niet opgeven. Ik moet doorvechten om mijn kinderen een kans te geven op een onbezorgd jeugd ‘met’ hun moeder.

Een studie waarin er maximaal 20% kans is op een levens rekkend resultaat kan ik niet als enige optie beschouwen. Ik ga op onderzoek uit. Het is echt ongelofelijk maar er zijn dus wel kansen en opties, alleen niet in Nederland. Waarom vertelt de arts dit niet? Hoezo moet ik eerst helemaal in elkaar storten om er daarna achter te komen dat er wel nog opties zijn?

De behandelingen worden niet vergoed en dit is 1 van de redenen dat de artsen in Nederland mij uitzwaaien. Mijn leven is te koop alleen kan ik het niet betalen.

Een kans! Dat is alles wat ik vraag. Ik moet alles zelf financieren en ben dan ook een crowdfunding gestart in de hoop een kans te kunnen kopen.

Wil je mij helpen? Ik zal regelmatig mijn crowdfunding delen en ook deze post mag gedeeld worden.’

Laten we allemaal ons best doen voor Tjalina. Alle beetjes helpen. Hier kun je doneren.