Wetenschap bewijst: tantes zijn in de opvoeding net zo belangrijk als ouders

23.03.2020 08:49

Voor de opvoeding van een kind kun je altijd nog de hulp van je zus inschakelen, want tantes zouden net zo belangrijk zijn als ouders.

Dat stellen wetenschappers nadat ze onderzoek hebben gedaan.

Veel kinderen zien hun moeder als voorbeeld, maar dit lijkt ook te gelden voor tantes die kinderen vaak zien. In ABC’s podcast Parental As Everything legt expert Steve het uit. Veel meisjes en ook jongens vinden het soms makkelijker om gekke vragen aan hun tante te stellen. Ze kennen haar goed, maar ze staat toch net wat verder weg dan een eigen moeder of vader. “Dit gebeurt in fases waarin ze niet naar hun eigen moeder willen luisteren, maar toch nog veel begeleiding en hulp nodig hebben”, vertelt Steve.

Moeders zouden juist wat te emotioneel en beschermend zijn in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als het gaat om mentale problemen of juist een prille verkering.  Ze durven meer te vragen aan een tante dan aan een vader of moeder, vaak, omdat tantes net wat rustiger reageren op heftig nieuws. Ze delen dan ook graag geheimen met een tante en tja, dat schept een mooie band. Vandaar dat tantes heel belangrijk zijn voor een kind – zeker als het kind ouder wordt en in de puberteit komt.

Gauw je zus maar eens uitnodigen, dus?

Bron: Vriendin

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!