Stel noemt baby ‘Ontsmettingsmiddel’ omdat ‘dat levens redt in coronatijd’

25.04.2020 10:27

Een stel uit India heeft besloten dat ze hun kind ‘Ontsmettingsmiddel’ noemen, vanwege het coronavirus. Ze vinden dat een mooie naam, omdat dat nu wereldwijd levens redt.

Volgens de vader van het jongetje is ‘Sanitizer’, het Engelse woord voor ontsmettingsmiddel, een mooie naam omdat het belangrijk is in de coronacrisis. Ze willen deze tijd dan ook op deze manier herinneren.

“Iedereen ter wereld krijgt te maken met dit virus, van de grootste bazen ter wereld tot aan de buren in de straat. Dit is onze manier van bijdragen aan de immense crisis. Sanitizer is de manier om jezelf nu schoon en gezond te houden. Het is het middel om jezelf nu te beschermen tegen deze pandemie. Als we zijn naam hardop zeggen, zullen we altijd aan de geredde levens denken.”

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

Volgens de moeder ging alle medische staf in het ziekenhuis lachen toen ze de naam van het jongetje hoorden. De naam Sanitizer komt ook van het Latijnse Sanitas, dat ‘gezondheid’ betekent. Eerder heeft een ander koppel hun tweeling al Corona en Covid genoemd, en een ander stel noemde hun kind juist Lockdown.

Bron: Newsweek

 

Scoor hier de leukste kleding voor jou al hippe mama: