Maar 1x persen: de snelste bevalling ooit duurde slechts 120 seconden

25.01.2022 12:19

Bevallingen zijn er in alle soorten en maten, maar wat zijn nou de ultieme records als het gaat om bevallen? Nou, de Australische Mary heeft in ieder geval een leuk verhaal te vertellen. Ze heeft namelijk een bizar korte bevalling meegemaakt.

In slechts 2 minuten kwam haar kindje namelijk ter wereld.

Floep, daar is-ie

Het bevallen ging zo snel, dat Mary helemaal niet doorhad dat haar lichaam er al zo klaar voor was. Ze voelde plotseling het hoofd van haar baby tussen haar benen, terwijl ze nog rustig aan het lopen was. En in 120 seconden was haar hele kindje ter wereld gekomen. Het mooiste voor haar was dat ze helemaal geen pijn had gevoeld van de weeën. Mary probeerde in haar eigen badkamer nog rustig te gaan liggen en ze riep haar man er nog gauw bij, maar toen hij de badkamer in kwam, was hun zoontje al geboren. Zo vlot kan het dus ook gaan, blijkbaar. De meeste bevallingen duren tussen de 8 en 24 uur – zeker bij een eerste kind.

Dit was het 5e kind voor Mary en haar man. Maar ook haar eerste kind kwam heel vlug ter wereld; in 12 minuten. Zoiets zien verloskundigen bijna nooit – een bijzonder krachtig lichaam, dus. ‘Ik heb uren voor de bevalling geen pijn’, vertelt ze. ‘Het is maar eventjes heel intens, echt ongelooflijk. (…) Vrienden van ons grappen: ”Als jij niest, floept er een baby uit.”’ Bevallingen die in minder dan 3 uur plaatsvinden, worden ook wel een ‘stortbevalling’ genoemd.

Lees ook
Vrouwen zijn blijer met hun thuisbevalling dan met bevalling in het ziekenhuis

Bron: Fit Pregnancy