Als je in Singapore bevalt, krijg je van de overheid een geldbedrag op je rekening gestort

08.10.2020 19:23

De coronatijden vragen in Singapore wel om heel aparte maatregelen: daar krijg je geld als je bevalt van een baby.

De overheid in Singapore biedt alle burgers eenmalig een bonusbedrag bij een nieuw geboren kind en dat heeft alles te maken met de coronacrisis. ‘We hebben veel feedback gekregen dat corona ervoor heeft gezorgd dat mensen hun kinderplannen hebben uitgesteld”, zegt de vicepremier.

Baby krijgen

De autoriteiten zijn bang dat inwoners het krijgen van kinderen uitstellen. Die hebben zorgen over financiële moeilijkheden en het kwijtraken van banen. Dat meldt BBC. Ofwel: ze willen het zwanger worden daar met alle mogelijkheden promoten. Waarom? Het krijgen van baby’s lijkt in dit land een probleem te zijn. Singapore heeft een van de laagste geboortecijfers ter wereld. Hier worstelt het land al decennia mee, want het wil juist een grotere bevolking krijgen en groeien met het aantal inwoners. Gemiddeld krijgt een vrouw daar ongeveer 1 kind.

Lees ook: Bijzonder: baby geboren van wie de ouders al 4 jaar overleden zijn

Tellen maar

Hoeveel je dan op je rekening kunt verwachten? Het bedrag is nog niet officieel bekendgemaakt, maar Singapores huidige ‘babybonus-systeem’ biedt ouders, die hiervoor in aanmerking komen, tot zo’n (omgerekend) 6.241,75 euro aan voordelen. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen in die eerste babyjaren, nietwaar?

Bron: BBC