Septemberbaby: 16x bijzondere babynamen voor jongens en meisjes

09.09.2022 11:31

September: de zomer laat zich nog even zien, maar de herfst begint stiekem ook al. Voor velen een heerlijke maand in het jaar en meestal zit-ie ook bomvol verjaardagen. Krijg jij een septemberbaby? 

Hoe leuk is het om de naam van je kind te koppelen aan het seizoen waarin hij of zij geboren is?

Namen voor je septemberbaby

Ben je dol op de herfst? Het seizoen van de wollige truien en de warme chocolademelk, heerlijk. En wordt je kind dan ook geboren in het herfstseizoen? Dan is het helemaal leuk om je kind een naam te geven die te maken heeft met de negende maand van onze kalender.

Herfstbaby: 8 jongensnamen

Aki

Deze naam staat voor ‘herfst’ in het Japans. Heel uniek!

Bruno

Vaak denken we bij de herfst aan de kleur bruin, het is gewoon een mooie herfstkleur. Dan is Bruno misschien een leuke naam voor je kind, want dit heeft de betekenis ‘bruin’.

Otoño

Misschien vindt je het juist leuk om je kind een Spaanse naam te geven, want dit komt ook niet vaak voor en is dan een ook bijzondere naam. Otoño betekent dan ook ‘herfst’ in het Spaans.

Sev / Zef

Als je kind geboren is in de maand september, past dit perfect.

Storm

Hoe leuk is Storm als naam voor je kind? Vooral met al die regen en storm in de herfst.

Wout

Een mooie associatie met de natuur en het bos en is kort en lekker stoer. Weer helemaal hip.

Leon

Of noem je zoon Leon, met de mooie betekenis ‘dapper’.

Olivier

Deze klassieke naam komt net als de meisjesnaam Olivia van het Latijnse woord voor olijf.

Herfstbaby: 8 meisjesnamen

Amaya

Net als bij de jongensnamen, hebben we ook een Japanse meisjesnaam voor je. Amaya betekenis namelijk ‘nachtelijke regen’ in het Japans. Regen past en hoort natuurlijk helemaal bij de herfst.

Amber

De naam Amber is heel bekend. Amber staat oor de kleur oranje-geel. Dit past ook helemaal bij de herfst, omdat de herfstbladeren die kleur hebben.

Nine

De negende maand van het jaar.

Olivia

Olivia is afgeleid van het Latijnse woord dat ‘olijf, olijfboom of olijftak’ betekent. En laat veel olijven nou geoogst worden aan het eind van de herfst.

Yara

Tot slot de naam Yara, die de meeste misschien al kennen. Yara staat voor ‘regen’ in het Hebreeuws.

Aurelie

Aurelia staat voor het kleuren van de bladeren aan de bomen.

Ruby 

De kleur rood is onlosmakelijk verbonden met het najaar: de bladeren aan de bomen kleuren zo mooi. En een prachtige naam.

Ivy

Dit betekent letterlijk ‘wijn’, en ach, dat kan zeker in deze tijd van het jaar. Het past goed bij het herfstseizoen omdat de druiven in het najaar worden geoogst.

Bron: Famme