Marith over seks tijdens de zwangerschap: ‘Na drie keer bewegen kan ik al niet meer’

26.05.2020 18:00

Marith vertelt open over hoe ze haar seksleven spannend wil houden nu ze zwanger is van een zoontje. Maar dat gaat niet zo simpel als ze denkt.

Aan het AD vertelt ze haar verhaal: “Het is de hoogste tijd dat we weer eens in actie komen, Duncan en ik. Mijn vriend ligt in bed. Ik wurm mijn hoogzwangere lijf – ik ben over twee weken uitgerekend – in een kanten nachtjapon. Supersize borsten puilen eruit. Je zou denken dat ik rond het einde van mijn zwangerschap gewend ben aan dit ‘nieuwe’ lijf, maar niets is minder waar. Ik kijk in de spiegel. Oké, alles staat beter dan mijn favoriete huispak, maar om nou te zeggen dat ik blij word van mijn opgeblazen spiegelbeeld in kant: nee. Maar goed, het is roeien met de riemen die ik heb.”

Ze vindt het belangrijk voor haar relatie dat ze de seks erin houden, ook nu ze zwanger is en de babybuik in de weg zit. “Ik land, met mijn dik 80 kilo, harder dan de opzet was boven op hem. Hij kreunt. ,,Sorry’’, mompel ik. In het heetst van de strijd vergeet ik dat ik de conditie heb van een moeke op leeftijd. Na drie keer bewegen kan ik al niet meer.”

Hoe graag Marith ook wil, soms heeft ze ook last van zwangerschapskwaaltjes of een wat lager libido. Maar ze houdt vol, omdat ze zich kan voorstellen hoe het zal gaan als de baby er eenmaal is. “Bij mij moest het soms uit mijn tenen komen, en toch koos ik ervoor zin te maken. Want eenmaal bezig, geniet ik altijd van seks. We experimenteerden met wat wél mogelijk was. Kwaliteit kwam boven kwantiteit te staan. En dat is maar goed ook. Geen seks hebben is dé manier om elkaar kwijt te raken. En om in een broer-zus-relatie te belanden. Want als je lustvlammetje als een nachtkaars uitgaat, is het moeilijk om die later weer aan te wakkeren. Zeker als de tijd van gebroken nachten aanbreekt, waarin je eigenlijk alleen snakt naar slaap.”

Bron: AD

De mooiste badpakken en bikini’s om je sexy in te voelen: