School en crèche na maanden weer open: ‘Maar ik hou mijn zoontje gewoon thuis’

11.05.2020 07:21

Door de coronacrisis waren basisscholen en crèches lange tijd gesloten. Twee maanden waren de kleintjes thuis bij hun papa en mama. Vandaag is alles weer open.

Maar niet elke ouder zit daar om te springen. Sommige ouders besluiten hun kind gewoon thuis te houden.

Volgens een peiling van DVJ Insights in opdracht van RTL Nieuws gaan de meeste ouders hun kind weer naar school sturen (93 procent). Maar veel vaders en moeders maken zich wel zorgen om de gezondheid van hun kind nu ze weer andere kinderen en juffen zien. Fernando houdt zijn kinderen nog een paar weken langer thuis.

Fernando: “Mijn zoontje van 5 jaar heeft pseudokroep (een virale ontsteking van de bovenste luchtwegen) en astma. Hij is dus een risicogroep. Daarom was het voor ons duidelijk: hij blijft thuis. En ook onze dochter gaat nog even niet naar school. We willen geen risico lopen en geven de kinderen nog een paar weken thuis les.”

“We hebben daarover afgelopen week contact gehad met beide scholen en de situatie uitgelegd. De scholen respecteren de keuze. Ze krijgen huiswerk en alles gaat gewoon door. Ik haal iedere week het huiswerk netjes op bij de scholen.” Volgens pedagogen gaat het niet per se om het onderwijs dat nu het belangrijkst is voor de ontwikkeling van een kind, maar het dagritme op school en het zien van vrienden en vriendinnen.

Bron: RTL Nieuws

Coole lentekleren voor je kinderen op een rij: