‘Haar schattige meisjesnaam past helemaal niet bij de stoere rauwdauwer die ze is’

31.05.2024 13:44

Wat doe je als de naam van je kind helemaal niet bij zijn of haar karakter past? Soms doe je er niets aan, want je weet nu eenmaal in je zwangerschap niet wat voor kind je gaat krijgen. Zo ook deze moeder.

‘Onze dochter heet Celine. Dat vind ik een prachtige en tijdloze naam, maar het is wel wat tuttig en chique, misschien. Een beetje kak. In ieder geval erg meisjesachtig. En laat onze dochter dat nou allesbehalve zijn. Ze draagt nooit jurkjes, al vanaf twee jaar weigerde ze dat. Roze vindt ze stom en ze is gek op dino’s en auto’s. We zijn gek op hoe ze is, ze is echt een heerlijk blij kind. Celine past alleen totaal niet bij haar karakter: ze is juist een Puck, Nikki of een Jet. Een beetje een rauwdauwer. Ze is geen girly girl.

Liever niet deze schattige meisjesnaam

En dat maakt ons niet uit, ik vind het alleen soms jammer dat we voor deze naam bij haar zijn gegaan. Natuurlijk konden we niet weten hoe ze zou worden als ze ouder werd, maar ja, het is echt een naam die totaal niet matcht met hoe ze is. Ze speelt het liefst met alle jongens uit de straat en loopt in korte broeken met een shirt. Ballet? Welnee. Ze gaat liever voetballen. Haar haartjes mogen niet te lang en ze wil gewoon lekker stoer spelen, niet dat tutten met poppen. Heeft ze nooit gedaan en nu ze zes jaar is, moet ze er al helemaal niets van weten. Ze ontwikkelt zich steeds meer op haar eigen manier. En dat vinden wij geweldig om te zien, maar ze is absoluut geen Celine.

Keurig, braaf en stilletjes? Totaal niet onze dochter. Daarom noemen we haar altijd maar Cé. Klinkt al wat beter en passender. Maar als ik het opnieuw zou mogen doen, had ik nooit deze babynaam voor haar gekozen’.