Sarcastische mensen zijn intelligenter, blijkt uit onderzoek

06.04.2021 10:55

Dol op sarcastische grappen? Dan ben je slim, zo stellen wetenschappers. Want mensen die graag sarcasme gebruiken in hun humor, zijn intelligenter, blijkt uit onderzoek.

Uit een studie van Harvard Business School blijkt dat sarcasme de hoogste vorm van intelligentie is.

Lollen

Als jij van de gevatte opmerkingen bent, dan zit je dus wel goed. Want het is een teken van intelligentie als je precies weet hoe je sarcasme moet gebruiken in het dagelijks leven. Dit komt onder andere doordat een sarcastische grap simpelweg meer denkwerk vereist dan een ‘normale’ grap. Een gewone grap zegt vaak gewoon waar het op staat, terwijl je met sarcasme een dieperliggende laag aansnijdt.

Crea

Het is bovendien een teken van je creativiteit, dus het laat ook zien dat je creatief kunt denken. Je kunt ook beter problemen oplossen, zeker op de werkvloer. Dit sarcastische vleugje in je humor kun je zien als een extra uitdaging waar je hersenen dus harder voor dienen te werken. Je zet dus net die stap extra in je brein, waardoor je laat zien dat je hersenen daartoe in staat zijn. Je bent dus niet alleen geinig, maar ook een slimmerik.

Lees ook
De 8 grappigste antwoorden van kinderen op simpele vragen op school

Bron: Your Tango