In samenwerking met Mama Magazine

Samen bakken met de kinderen: verras met deze knappe paastaart

26.03.2023 10:28

Zoek je nog iets simpels maar creatiefs om te maken met de paasdagen? In een uur heb je deze paastaart bereid en je helemaal klaargemaakt voor een vrolijk Pasen met het gezin. En dat met gratis bezorging als je via PLUS bestelt.

En: ook ontzettend leuk om de kleintjes mee te laten helpen in de keuken. Heb je en een knappe taart én wat mooie qualitytime samen.

Ingrediënten voor op je (online) boodschappenlijst:

  • 300 gram PLUS patentbloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 300 gram poedersuiker
  • 450 gram PLUS roomboter
  • 1 ei (Biologisch PLUS)
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zak jonge bladsla met bloemen (Feestelijk PLUS a 75 g)
  • 50 gram gekleurde paaseitjes (Feestelijk PLUS)
  • Extra nodig: stevig papier, handmixer, deegroller, bakpapier, spuitzak

Bereidingswijze: 

  1. Knip van karton of stevig papier een hoofd van een paashaas (van ca. 30 cm hoog en 20 cm breed) met een gat in het midden van ca. 15 cm doorsnede. Doe 300 gram PLUS patentbloem met 75 gram amandelmeel, 100 gram poedersuiker en 1 mespunt zout in de kom van de keukenmachine (of handmixer) en meng door elkaar. Snijd 200 gram ijskoude PLUS roomboter in blokjes en voeg ze toe. Meng tot grove kruimels en voeg 1 ei (Biologisch PLUS) toe. Kneed met een koele hand tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit met een deegroller tussen twee vellen bakpapier tot een lap van 5 mm dik (check of het sjabloon erop past) en laat 15 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het deeg op een bakplaat, verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd er met behulp van het sjabloon een paashaas uit. Bak de paashaas in ca. 12 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg; uitrollen, rusten, uitsnijden, bakken. Laat beide paashazen afkoelen op een rooster.
  3. Klop 250 gram PLUS roomboter (op kamertemperatuur) in 10 min. licht en luchtig. Voeg met de machine op de laagste stand beetje bij beetje 200 gram poedersuiker toe. Voeg dan lepel voor lepel 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur) toe. Mix tot een gladde botercreme. Doe de botercreme in een spuitzak met gladde of gekartelde spuitmond en spuit allemaal toefjes op de paashaas. Leg voorzichtig de tweede haas erop en spuit daar ook mooie toefjes op.
  4. Versier met eetbare bloemetjes uit 1 zak jonge bladsla met bloemen (Feestelijk PLUS a 75 g) en 50 gram gekleurde paaseitjes (Feestelijk PLUS).

Voilà! Jouw fantastische taart mag mooi pronken in het midden van de Paastafel natuurlijk. Om de rest ook lekker te vullen heeft PLUS een hele fijne Paas-inspiratiepagina met recepten en het gehele paasassortiment. Check alle lekkernijen hier. 

Paas korting!

Goed nieuws want met de kortingscode PASEN* worden je PLUS boodschappen gratis bezorgd van 26 maart t/m 1 april 2023. Bestel met de PLUS app of op plus.nl

* Uitgezonderd PLUS Express. Bezorging of ophalen op uiterlijk 1 april 2023.