Rustige vaders krijgen gemiddeld gezien intelligentere kinderen

16.06.2020 12:11

Vanaf moment één met je kind bepalen jij en je partner hoe je kind opgroeit. En zeker vaders kunnen invloed hebben op de intelligentie van zijn kinderen, blijkt.

Volgens een nieuwe studie van het Imperal College in Londen kunnen rustige vaders die veel tijd met hun kinderen doorbrengen namelijk de intelligentie van de kinderen vergroten.

En dus geldt: een vader die kalm blijft, krijgt gemiddeld gezien slimmere kinderen. Ook is de tijd die een vader met zijn kroost doorbrengt belangrijk voor het IQ. Een vader kan namelijk veel vaardigheden overbrengen op zijn kinderen, omdat zijn mening een grote impact heeft op een kind. Zeker in de jonge jaren, maar ook als het kind een puber is en op school hard moet leren, is een voorbeeldfiguur van een vader ontzettend belangrijk. Voor de schoolprestaties maakt het wel degelijk uit of er een vader thuis is die trots meehelpt met het huiswerk.

Het begint al in de eerste maanden van het leven van een zoon of dochter. Leest en speelt een vader veel met een kind, dan is dat een goede voorspeller van intelligentie. Uit recent onderzoek blijkt dus dat hoe meer qualitytime de papa’s met hun kinderen hadden,  hoe beter de kinderen later scoorden op testen. En tja, dat is wel zo fijn, natuurlijk. Dus vaders: doe lekker rustig aan en wees veel thuis.

Bron: Countryliving.co.uk.

De allerleukste luipaardprint voor jou: