Heb je een ronde buik naar voren als je zwanger bent? Dan krijg je een jongen

13.05.2020 07:10

Iedere vrouw is stiekem best nieuwsgierig naar het geslacht van het kindje in de buik. En natuurlijk gaan daar veel verhalen over rond, over hoe je dat nog voor de echo kunt weten.

Zo zou je het aan de buik kunnen aflezen.

Want, wat zijn nu de ideeën die rondgaan? Als je je buik hoog draagt, je kind hoog zit en naar voren en je dus niet van de achterkant ziet dat je zwanger bent, dan krijg je vaker een jongen. Dan zit je zwangerschap écht alleen op je buik: een bolle, hoge buik – maar verder geen brede heupen of rondingen rond de billen en armen. Een meisje kun je vaak zien als je dus wél aan de achterkant ziet dat je zwanger bent: dan kom je in je geheel meer aan in gewicht, niet alleen rond de buik. Zeker je billen zouden dan ook voller worden, als het een meisje is. En als je geen taille meer over hebt: wordt het ook een meisje. Als vooral je buik en benen dikker worden, is de kans groter op een jongen.

En let ook op de groei van je buikje. Groeit je buik in de eerste maanden heel snel? Dan is het zeker weten een jongen. Duurt het wat langer voor je iets ziet, dan krijg je een meisje. Nou ja: het is allemaal geen zekerheid, natuurlijk. Dat weet je pas als je een echo laat maken na 15 weken.

Bron: Minime

De leukste babykleding- en schoentjes: