Record? Vrouw bevalt ‘op natuurlijke manier’ van baby van 7 kilo

26.05.2021 08:53

Baby’s wegen gemiddeld tussen de 2500 en 3500 gram als ze worden geboren. Maar Joy Buckley had een nog wat zwaardere bevalling dan de meeste andere vrouwen.

Haar dochtertje kwam via de natuurlijke weg ter wereld, maar was een stuk zwaarder dan gemiddeld.

Au

Ze woog namelijk maar liefst 7 kilo. Volgens Joy voelt het ‘alsof ze aangereden is door twee vrachtwagens’. Daar kunnen wij ons wel iets bij voorstellen… Harper, het dochtertje van Joy, maakt het gelukkig helemaal goed.

Records

Of het een wereldrecord is, die 7 kilo? Volgens experts niet. Het record van zwaarste baby ooit geboren zou staan op 10.2 kilo. De zwaarste baby die ooit geboren is uit een gezonde moeder, werd via een vaginale geboorte ter wereld gebracht in 1955. De Italiaanse moeder Carmelina Fedele leverde hiermee een van de grootste prestaties die in het Guinness book of world records te vinden zijn.

Zware baby’s zijn niet alleen iets van lang geleden, hoor. Ook tegenwoordig halen big baby’s regelmatig het nieuws:

  • In Brazilië beviel Fransisca Ramos dos Santos op 18 januari 2005 via een keizersnede van haar zoon Ademilton. Hij woog 7,6 kg.
  • Een 19-jarige vrouw in India kreeg in 2016 een dochter van maar liefst 6,8 kg. Ze werd geboren via een keizersnede.
  • De grootste baby die in Duitsland ooit geboren werd, was baby Jasleen. Ze werd geboren op 25 juli 2013 via een vaginale bevalling en woog 6,1 kg.
  • Ook in ons eigen landje worden zware baby’s geboren. Zo beviel Jackeline in 2000 vaginaal van baby Loekie. De baby woog 5,5 kilo bij de geboorte.
Bron: 24Baby