Hollands en twee voornamen: dít worden de populairste babynamen in 2021

27.08.2020 08:47

Babynamen veranderen met hun tijd mee: wat dit jaar hip is en veel wordt gekozen, is volgend jaar misschien wel niet meer zo happening. Wat zijn de trends voor 2021?

Als je nu zwanger bent, wil je dat natuurlijk graag weten.

Lekker lang

En wij hebben voor je verzameld wat er allemaal gaat gebeuren in deze wereld van namen. Want: langere namen worden weer hipper. Zo was het lange tijd populair om je kind een korte naam te geven, zoals Thijs in plaats van Matthijs, volgend jaar is de lange versie weer in trek. We kiezen dan voor kortere roepnamen, maar officieel noemen we ons kind weer Elizabeth, met als roepnaam bijvoorbeeld Eliza. Kozen we in 2020 nog voor Lot, volgend jaar wordt het weer Charlotte of Liselotte.

Dubbel

En ook dubbele namen zijn weer hot. Steeds vaker kiezen mensen voor een dubbele voornaam, omdat je dan eigenlijk ook nog altijd kunt kiezen. Denk aan Zara-Lizzy, Sammie-Rose, Xess Xava of Lola-Lily en Kiki-Kate. Beroemdheden gaan er al voor, nu gaan ook onbekende moeders steeds meer voor twee namen in één.

Oud-Hollands

En daarnaast zijn de oud-Hollandse namen weer populair. Gewone, simpele namen die vroeger veel werden gekozen, waren lange tijd niet populair. Maar ze zijn weer leuker dan ooit: denk aan Willem, Max, Kees, Lien, Femke, Madelief, Guus, Loes, Valentijn, Pepijn, Hugo.

Bron: Zozwanger