Pittige bevalling: Braziliaanse baby weegt bij de geboorte 7,3 kilo

22.01.2023 11:41

Een record van zwaarste baby ter wereld? Wie weet. Een Braziliaanse moeder werd het niet bepaald makkelijk gemaakt: ze moest bevallen van een baby van 7,3 kilo.

Het jongetje is via een keizersnede ter wereld gebracht.

Toch wel groot

Artsen noemen het kindje een ‘gezonde pasgeborene’. Zijn moeder, die al vijf kinderen heeft, was in de veertigste week van haar zwangerschap en artsen wilden niet langer wachten. Zijn 27-jarige moeder ging voor een routinecontrole naar het ziekenhuis, maar hij moest direct gehaald worden omdat hij toch wat aan de grotere kant bleek te zijn. De grootte van haar kind verraste haar, maar haar baby gezond en wel zien noemt ze onbeschrijflijk.

“Ik dacht dat de baby vier kilo zou zijn, maar het bleek zeven kilo. Ik wil het team van Hospital Padre Colombo bedanken, die me kracht hebben gegeven en me heel goed hebben behandeld sinds ik hier aankwam, als ze er niet waren geweest, weet ik niet wat er gebeurd zou zijn. Dus ik bedank iedereen”, zei de moeder van het kind. Hij past al kleding voor kinderen die normaal gesproken dan 9 maanden oud zijn, omdat hij ook al bijna 60 centimeter lang is. Zijn moeder is dolblij dat hij gezond ter wereld is gekomen.

Het wereldrecord staat op een jongetje van 10,2 kilo.

Bron: AD