Perfecte betaalbare haartrend: face framing highlights

25.03.2023 14:19

Het haar is voor een vrouw vaak belangrijk, het is onderdeel van je uiterlijk en het maakt je hele look compleet. Maar je wil niet elke vier weken naar de kapper om het bij te houden. Ontdek dan nu de nieuwe haartrend die ook nog eens betaalbaar is: face framing highlights.

Het is een leuke techniek om met je haar te spelen, als je liever niet vaak je haar verft. Het brengt een leuk en groots resultaat en hebt er een maanden plezier van.

Wat zijn face framing highlights?

De naam face framing highlights zegt eigenlijk wel genoeg. Het zijn highlights die op de juist plek zijn geplaatst rondom je gezicht, zodat het je gezicht als het ware mooi omlijst. Ze zitten dus aan de voorzijde van je haar wat een mooi effect geeft. Je krijgt er optisch voller haar van en het geeft een nieuwe en frisse look. Zie hieronder het resultaat van de face framing highlights:

 

Voor wie is deze haartrend geschikt?

De face framing highlights zijn eigenlijk voor iedereen en voor elke leeftijd. Ook maakt de haarkleur niet uit, of je blond haar hebt of donker bruin haar, het staat bij iedereen mooi. Als je blond bent kies je sneller voor een astint of warmblond. Als je bruin haar hebt kies je snel voor karamel, koper of misschien wel donkerblond. Rood haar is ook altijd een mooie kleur om mee te spelen met kleurschakeringen.

Het is wel het mooist als je zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur blijft, dit geeft een natuurlijker resultaat. Het is wel zo dat een groter contrast een groter effect geeft, dit kun je ook zien bij de laatste foto hierboven. Als je alleen voor de face framing highligts kiest, dan ben je niet veel geld en tijd kwijt. Dit komt omdat de highlights niet in je hele haar zitten, maar alleen bij je gezicht.

Wanneer je ook de rest van je haar wilt laten doen, kun je de face framing highlights ook meer doortrekken in de rest van je haar of je kunt kiezen voor een balayage. Dit kost natuurlijk wel meer geld, maar doe vooral wat het beste is voor jouw coupe. Je kunt altijd even advies vragen hierover bij je kapper.

Voordelen face framing highlights

De face framing highlights zijn heel erg voordelig als het gaat om het kostenplaatje, maar er zijn nog meer voordelen. De kleur van de highlights liggen meestal dichtbij je eigen haarkleur, dus je hebt een natuurlijke uitgroei. Hierdoor zit je niet elke maand bij de kapper en blijft je haar fris en fruitig.

Verder hebben de highlights weinig onderhoud nodig. Je kunt eventueel zilvershampoo gebruiken of een toner om de kleur op te frissen, maar wel in overleg met de kapper. Na een paar maanden kun je de highlights ‘omhoog halen’ als je uitgroei hebt.

Tot slot is er nog een tip om je haar dikker te laten lijken. Dit door de highlights niet op de aanzet te plaatsen, dan lijkt je haar een stuk voller dan als het tot op de haarwortel wordt geverfd. Dit is een slimme manier van verftechnieken zonder als je lokken te hoeven verven.

Zie hier nog wat foto’s van de face framing highlighs als je nog niet overtuigd bent:

Bron: libelle.nl