Per dag gaan er 430.989 mensen naar één van de Disney-pretparken

16.02.2020 12:33

Staat het nog op jullie bucketlist of zijn jullie al geweest? Disney is en blijft het populairste pretpark voor kinderen.

Per dag gaan er 430.989 mensen naar Disney. De meesten gaan naar Disney World, in Florida. Dat is het grootste park.

Per jaar komt het aantal bezoekers van alle parken samen uit op ongeveer 157 miljoen. De poorten van het Magic Kingdom in Walt Disney World in Florida gingen voor het eerst in 1971 open, gevolgd door Tokyo Disneyland in 1983 en Disneyland Park in Parijs op 12 april 1992. Het park in Parijs heette eerst nog Euro Disney, maar werd in 1994 al Disneyland Paris genoemd. En tja, sindsdien blijven de bezoekers maar komen, voor dat beetje magie.

Het park dat het dichtst bij ons is, in Parijs dus, is aardig populair. Niet alleen voor kinderen en hun ouders, maar ook willen velen graag in de sprookjeswereld werken. Disneyland Parijs ontvangt jaarlijks 75.000 sollicitatiebrieven. In de eerste 25 jaar werden 320 miljoen bezoekers welkom geheten in het prachtige park, waar je je met alle Disneyfiguren gelijk in een droom waant. Wie wil er nou níet Mickey, Minnie en Donald in het echt ontmoeten? In Disneyland zijn jaarlijks vijfhonderd parades te zien – wij weten wel wat we gauw willen zien, met onze kinderen. Prinsessen, prinsen en andere helden in het mooiste park van de wereld.

Bron: Disney News US

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!