Handig om te weten: helpt een vrouwelijk orgasme bij het zwanger worden?

18.03.2021 13:01

Als je seks hebt om zwanger te worden, dan zul je daar als vrouw vast en zeker mee bezig zijn. Maar het is ook aan te raden om tot een hoogtepunt te komen als vrouw? 

Ofwel: word je sneller zwanger als je als vrouw ook een orgasme hebt tijdens de seks?

Die kant op

Het antwoord is onderzocht en volgens wetenschappers lijkt het erop dat er een verband is tussen een vrouwelijk orgasme en zwanger worden. Het is niet alleen leuker voor jou als vrouw, maar het is ook nuttig. De kwaliteit van het zaad is dan een stuk beter en de cellen kunnen zich goed naar de eicel begeven als de vrouw erg vochtig is. Handig, dus. Je spieren in je vagina en baarmoeder trekken bij een orgasme samen. Dat kan de bevruchting van een eicel bevorderen. Dat samentrekken van de spieren zorgt ervoor dat de zaadcellen naar de baarmoederhals worden geduwd.

Niet te vaak

Een vrouwelijk orgasme zorgt er dus voor dat de zaadcellen de goede kant op worden geduwd. En een mannelijk orgasme is vanzelfsprekend óók nodig om zwanger te worden. Toch kan een man het beste niet te vaak klaarkomen als je probeert zwanger te worden. Dat wil zeggen: heb niet elke dag seks met een hoogtepunt. Beter is het om elke 3 dagen seks te hebben – dan blijft de kwaliteit van het sperma op zijn best. En blijf na het orgasme van jullie beiden altijd 10 minuten liggen voordat je gaat plassen of slapen, dan geef je de eicellen en zaadcellen even de tijd om elkaar te ontmoeten.

Lees ook
Je linea nigra vertelt je of je zwanger bent van een jongen of een meisje

Bron: Zwangeren Portaal