‘Onze dochter is vernoemd naar de papegaai van Peppa Big’

20.12.2023 11:49

Als je kinderen hebt dan is het moeilijk om Peppa Big niet te kennen. Met haar hoge piepstem is ze bekend in veel huishoudens.

Peppa is een vrolijke en ondeugende big die samen met haar jongere broer George, haar ouders (Mama Pig en Papa Pig), en andere dieren in het fictieve stadje Peppaland woont.

Bijzondere naam van Peppa Big

Het wordt miljoenen keren bekeken door peuters en kleuters wereldwijd. Maar wat het leuke is: het is ook inspiratie voor iemands naam, blijkt. Zo krijgen we deze mail in onze inbox:

‘Onze dochter heeft ook een heel bijzondere naam! Polly heet zij. Denk aan Polly van Peaky Blinders of zelfs Polly, de papegaai bij Peppa Pig:)

Ze is een echt meisje meisje met een zeer sterk eigen willetje en de naam past perfect bij haar! Prinses Polly.’

De naam “Polly” is afgeleid van de naam “Mary”, wat “bitter” of “bedroefd” betekent. Oorspronkelijk werd “Polly” gebruikt als een koosnaam voor meisjes met de naam “Mary”. De naam wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid en vrolijkheid vanwege zijn gebruik in koosnaampjes. Het heeft een warme en vriendelijke klank en is daarmee een echte klassieker, die niet vaak voorkomt in Nederland, maar wereldwijd wel wat vaker.