Onderzoek bewijst: slordige kinderen zijn vaak intelligenter

24.02.2022 14:29

Altijd aan het mokken op je kinderen dat ze weer eens moeten opruimen? Het ligt niet aan jou, maar aan hun hersencapaciteit, blijkt. Want slimme kinderen zouden juist vaker slordig zijn.

Dus als je weer eens struikelt over een berg Duplo, een sliert auto’s of een hoek vol poppen… Je hebt waarschijnlijk een erg slim kind.

Sorry, ben te druk

Het zit volgens onderzoekers zo: het hoofd van een erg slim kind zit vaak al zo vol, dat ze niet denken aan opruimen. Ze zijn er gewoon niet mee bezig. Ze vinden het ook minder belangrijk dan de andere zaken waar ze zich mee bezig houden. Intelligente kinderen zijn vaker in gedachten verzonken: ze zijn aan het nadenken over wat ze meemaken en hoe ze iets beter kunnen doen. In hun hoofd leren ze dingen, waardoor alle troep om hen heen ze niet eens opvalt.

Daarnaast trekken ze zich ook niet bijster veel aan van meningen van anderen. Juist de slimmeriken die het goed doen op school, trekken hun eigen plan. Ze doen niet braaf mee met de rest met opruimen. Natuurlijk, dat kan wel eens vervelend zijn als moeder. Maar nu weet je dat het allemaal een goed doel heeft, nietwaar?

Bron: Vriendin