Supertrotse oma mailt: ‘De namen van mijn kleindochters hoor je nooit!’

15.06.2023 10:44
namen hoor je nooit

Op Mamamagazine schrijven we vaak over babynamen. Een beetje babynameninspiratie is immers nooit mis, toch? Naar aanleiding van onze berichten over de babynamen, kregen we een lieve mail van een – zo zegt ze zelf – supertrotse en blije oma over de namen van haar kleindochters. En deze namen hoor je inderdaad nooit!

Een kleine check door de namenbank wijst uit: deze namen worden eigenlijk nooit gegeven. Eerder schreven we al over een naam die in 73 jaar tijd maar aan een iemand is gegeven. Maar ook maakten we een lijstje van jongensnamen die heelaas aan het uitsterven zijn.

Déze namen hoor je nooit

Unieke babynamen doen het altijd goed. Veel aanstaande ouders willen een naam die je niet vaak hoort. Als je daarnaar op zoek bent, haal je misschien wel inspiratie uit de mail die we van deze oma kregen.

“Hai,

Ik lees altijd jullie namenrubriek, nou vind ik dat onze Kleindochters best wel bijzondere namen hebben. Ik ben ze nog niet in jullie rijtjes tegen gekomen. 
De oudste, geboren op 21-10-2017, heet Novaely-Quinn en de jongste, geboren op 04-04-2022, heet Evyenn-Avelie. We noemen ze nu ze nog klein zijn Novy en Evy.
Ik vind jullie namenrubrieken superleuk en vond de namen van onze meisjes er wel tussen horen. 
Hartelijke groeten van een supertrotse en blije oma.”

Unieke babynamen

Ben je op zoek naar meer unieke babynamen? Dan hebben wij er 31 voor je verzameld. Onder andere Pep, Joïs, Cilou, Loa en Lux. Het hele rijtje lezen? Dat kan hier!