Oma moet van rechter foto’s van kleinkinderen van social media halen

14.05.2020 13:07

Een vervelende familiesituatie: een moeder en haar dochter spreken elkaar vanwege een fikse ruzie niet meer. Maar de dochter heeft zelf ook kinderen, de kleinkinderen van oma dus.

En oma deelt nog altijd foto’s van haar kleinkinderen op Facebook. Maar dat heeft haar boze dochter liever niet.

Het is allemaal geëscaleerd tot een rechtszaak. De vrouw uit Doesburg moet van de rechter per direct foto’s van haar kleinkinderen verwijderen die zij op Facebook en Pinterest heeft gezet. Haar eigen dochter had een zaak tegen haar aangespannen, omdat de vrouw steeds weigerde de foto’s weg te halen. Ze heeft nu haar gelijk gekregen: oma mag niet langer foto’s van haar kleinkinderen met de wereld delen.

Volgens Omroep Gelderland hebben moeder en dochter al ruim een jaar ruzie en geen contact meer met elkaar. De afgelopen jaren plaatste de oma regelmatig foto’s van haar drie minderjarige kleinkinderen op sociale media. Haar dochter had daar moeite mee en had het liefst dat de foto’s verwijderd zouden worden, maar dat weigerde de oma. Meerdere verzoeken aan haar moeder om ermee te stoppen, haalden niets uit. Toch heeft rechter nu besloten dat de foto’s moeten worden verwijderd.

Voor het plaatsen van foto’s van kinderen onder 16 jaar moeten ouders toestemming geven. Binnen tien dagen moet de oma alle foto’s van haar kleinkinderen verwijderd hebben van haar social media-accounts. Doet ze dat niet, dan volgt een boete van 50 euro per dag.

Bron: NOS

De leukste roze kleding voor een hippe mama: