Deze oer-Hollandse namen komen weer helemaal terug

05.07.2024 09:24

Wat is weggeweest, komt meestal nog wel een keer terug. Zo gaan die dingen: ook met namen. Ooit was het hip, toen was het uit de mode en nu… Maken deze oer-Hollandse namen een comeback.

In de wereld van babynamen zijn trends altijd in beweging. Terwijl sommige namen hun populariteit verliezen, zien anderen juist een heropleving. De laatste tijd is er een duidelijke trend zichtbaar: de terugkeer van oer-Hollandse namen. Deze klassieke en vaak tijdloze namen hebben een nostalgische charme die weer in de smaak valt bij nieuwe ouders.

Deze oer-Hollandse namen komen helemaal terug:

1. Johanna

Een klassieke naam die lang populair was in Nederland. Johanna is afgeleid van Johannes en betekent “God is genadig”. De naam straalt een tijdloze elegantie uit en wordt steeds vaker gekozen voor pasgeboren meisjes.

2. Willem

Een koninklijke naam die bekend is over de hele wereld, maar bijzonder in Nederland. Willem betekent “wens en bescherming”. De naam blijft geliefd vanwege zijn historische en koninklijke associaties, maar ook vanwege zijn tijdloze eenvoud.

3. Dirk

Een korte en krachtige naam die “heerser van het volk” betekent. Dirk is een naam die zowel stoer als traditioneel is en daarom weer in populariteit stijgt.

4. Margaretha

Afgeleid van het Griekse woord voor “parel”, heeft Margaretha een zachte en elegante klank. De naam is veelzijdig en kan worden afgekort tot Greta, Margriet of Margo, wat bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht.

5. Frederik

Frederik, of kortweg Fred, betekent “vrede” en “machtig”. Het is een klassieke naam die een gevoel van stabiliteit en betrouwbaarheid uitstraalt, wat hem weer populair maakt.

6. Elisabeth

Een naam met koninklijke allure, Elisabeth betekent “gewijd aan God”. De naam is geliefd vanwege zijn vele afkortingen zoals Els, Elsbeth en Lize, waardoor hij veelzijdig en tijdloos blijft. En natuurlijk te leuk af te korten naar Liz of Lizzy.

7. Berend

Een krachtige naam die “dappere beer” betekent. Berend is een traditionele naam die steeds vaker gekozen wordt voor zijn robuuste en stoere klank.