Als je in Noorwegen een tweeling krijgt, krijg je 1,5 jaar verlof én gratis luiers

13.03.2020 09:29

Mocht je zwanger zijn van een meerling, dan is het de overweging waard om in Noorwegen te gaan wonen. Want daar is het uitzonderlijk goed geregeld met je verlof.

Zo krijg je als tweelingmoeder maar liefst 16 maanden betaald verlof: plak je er nog wat eigen dagen aan vast, dan heb je 1,5 jaar vrij. Terwijl je gewoon salaris krijgt, dus. En dat is niet alles. Ook geldt een nieuwe regel: tweelingmoeders zouden gratis luiers krijgen van de overheid.

Christianne woont in Noorwegen met haar man en drie zoons, onder wie een tweeling. Ze heeft lang verlof en geniet er met volle teugen van. “Deze tijd mag je verdelen tussen beide ouders. Een belangrijke reden hiervoor is het gelijkheidsprincipe, waarbij ook de vader een kans moet krijgen om tijd met de kinderen door te brengen. Onze jongens, Thomas en Hugo, kunnen zich geen leukere start voorstellen dan door mama overal mee naartoe te worden genomen: sportklasjes voor mama’s met baby’s, hiken met baby’s, skiën met baby’s, heel veel kinderboerderijen en natuurlijk gewone play dates! We zitten ‘pas’ op 12 maanden, dus papa wordt niet vergeten.”

Ook krijg je je gezondheidszorg gratis vergoed in Noorwegen. Nou, een mooi land om te wonen, nietwaar? Ook als je niet zwanger bent van een tweeling.

Bron: Twinzine

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!