Deze nieuwe babynamen ga je in 2025 meer en meer tegenkomen

27.05.2024 16:33

Welke namen worden er volgend jaar helemaal hip en happening? We kunnen al een aardige voorspelling doen: deze babynamen maken een opmars in 2025.

Dus voor wie nu zwanger is en in 2025 is uitgerekend: doe er je voordeel mee.

Wat zijn de trends de komende jaren? Namen die geïnspireerd zijn door de natuur, zoals bloemen, bomen, en natuurlijke elementen, winnen aan populariteit. Ze stralen een gevoel van rust en harmonie uit. Oude namen maken ook een comeback. Ouders kiezen steeds vaker voor klassieke namen met een tijdloze charme. En dan nog de schrijfwijze. Sommige ouders geven de voorkeur aan unieke spellingen van traditionele namen of verzinnen geheel nieuwe namen om hun kinderen een unieke identiteit te geven.

Meisjesnamen

 1. Loena
  Met een betoverende klank en de associatie met de maan, blijft Luna populair.
 2. Nova
  Betekent “nieuw” in het Latijn en refereert aan sterrenkunde. Nova klinkt modern en fris, wat het aantrekkelijk maakt voor veel ouders.
 3. Isla
  Een kort en zoet alternatief voor langere namen. Isla is stijlvol en eenvoudig, met een groeiende populariteit in Engelssprekende landen.
 4. Freya
  De naam van de Noorse godin van liefde en schoonheid. Freya heeft een sterke en toch vrouwelijke klank.

Jongensnamen

 1. Leo
  Kort en krachtig, Leo betekent “leeuw” en wordt geassocieerd met kracht en moed. De naam heeft zowel een klassieke als een moderne aantrekkingskracht.
 2. Arlo
  Een vintage naam die een comeback maakt, mede dankzij popcultuurreferenties. Arlo heeft een warme en vriendelijke klank.
 3. Ezra
  Een bijbelse naam die de laatste jaren aan populariteit wint. Ezra klinkt zowel klassiek als modern.
 4. Kai
  Deze naam heeft een wereldwijde aantrekkingskracht, met betekenissen variërend van “zee” (Hawaiiaans) tot “vijfde” (Japans). Kai is kort, krachtig en gemakkelijk te combineren met andere namen.

Unisex

Rowan
Een natuurnaam die zowel voor jongens als meisjes werkt. Rowan is zacht en sterk tegelijk, ideaal voor ouders die op zoek zijn naar genderneutrale opties.

Sage
Betekent “wijs” of refereert aan het kruid. Sage heeft een serene en intellectuele uitstraling.

Avery
Oorspronkelijk een jongensnaam, maar nu even populair voor meisjes. Avery is elegant en veelzijdig.