Moeder krijgt op social media kritiek omdat ze haar dochter een typische jongensnaam geeft

13.01.2023 11:05

TikTok’er Camille Munday krijgt kritiek op haar social media vanwege het feit dat ze haar dochter een jongensnaam heeft gegeven. 

Het kiezen van een naam voor je kind is altijd even spannend en voor sommigen een behoorlijke uitdaging. Jij en je partner moeten wel op één lijn liggen over de keuze van de babynaam, maar soms is een compromis vinden wat jullie beide gelukkig maakt erg moeilijk. Ook familieleden hebben altijd een mening en willen hun zegje doen over de beslissing van de naam, dit blijft onvermijdelijk. Het is wel een naam wat je kind zijn of haar hele leven bij zich zal dragen. Maar eerlijk, wie heeft ooit wel eens gedacht om zijn naam te willen veranderen?

Er zijn ouders die kiezen voor een originele naam die je weinig hoort, maar dit kan nogal wat kritiek opleven bij familie, vrienden of kennissen. Er is nu een verhaal van een moeder die je leert hoe belangrijk het is om overtuigd te zijn van de naamkeuze van je kind.

Verhaal moeder

TikToker Camille Munday deelde haar zwangerschap en geboorte van haar dochtertje met haar volgers op haar social mediakanaal. Toen ze de naam van haar baby had onthuld in haar video, moest ze haar naamkeuze verdedigen vanwege de kritiek van vele mensen. De moeder noemde haar dochtertje namelijk Lennon, een typische naam voor jongens. “Ik snap het niet. Is Lennon een meisjesnaam?” reageerde een gebruiker. “Ik dacht altijd dat het een jongensnaam was.” Maar anderen waren minder gevoelig tegenover de moeder, ze verzekerde dat haar dochter later erg boos op haar zal zijn. Veel andere mensen keurde gelukkig de naamkeuze wel goed. “Ik ken alleen meisjes met die naam. Ik vind het prachtig”, merkte de een op, terwijl een ander schreef: “Ik hou van haar naam en ze is prachtig.”

Kritiek

De jonge moeder liet zich niet gek maken door door de kritiek van anderen en maakt een andere video om mensen de mond te snoeren. Hierin stuurt ze een kus op de melodie van een themalied, vervolgens streelt ze haar slapende meisje in haar armen. Het is een elegante, maar doortastende manier om de mensen die kritiek hebben op hun plaats te zetten. Camille blijft video’s delen van haar leven als fulltime moeder, hierin laat ze haar dochter Lennon altijd blij en glimlachend zien.

Bron: curioctopus.nl