Moeder laat zien wat effect is van feestje van zoon: ‘400 mensen in quarantaine’

28.10.2020 13:33

Het zijn barre tijden en dat geldt ook zeker voor jongeren. Want hoe ongezellig is het als je nu student bent en het uitgaansleven wilt ontdekken? Je hebt maar weinig keuze op het moment want veel meer dan een bezoekje bij iemand thuis gaat door corona nu niet. 

Moeder Marjon is het zat. Ze deelt haar persoonlijke verhaal over haar puberzoon.

Positief getest

Want het virus verspreidt zich sneller dan mensen zich misschien realiseren. Marjon Klomps heeft met haar verhaal over een”klein feestje” van haar zoon veel mensen doen inzien wat de gevolgen van slechts één besmetting kunnen zijn: “Vorige week vrijdag besloot mijn oudste zoon dat een kleine bijeenkomst met vrienden geen kwaad kon. Ik waarschuwde hem nog dat er niet meer dan vier mensen op afstand bij elkaar mochten zijn. Dat ging helemaal in orde komen zei hij. Ik kreeg een kus en weg was hij”, begint ze het verhaal dat inmiddels 12.000 keer is gedeeld op Facebook. “Bij de vriend waren er ineens toch acht mensen. En afstand houden was moeilijk. Want hee, lang niet gezien en wat alcohol erin. Afgelopen donderdag kreeg hij een telefoontje van zijn vriend. Positief getest, dus mijn zoon moest ook naar de teststraat. Positief.”

Lees ook: Dankzij coronacrisis bevallen steeds minder vrouwen te vroeg

Ze legt uit hoe het zich als een lopend vuurtje verspreidt. “Vijftien studenten hebben feitelijk dus last van het feestgedrag van mijn zoon”, schrijft ze verder in het bericht. De broers van de jongen moet ook in quarantaine. “Zijn andere broer woont op een zorgboerderij en was vanwege de vakantie bij ons logeren. Die moet op de boerderij in quarantaine. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de medebewoners, maar ook voor de hele batterij aan medewerkers die daar rondlopen en nu allerlei beschermende maatregelen moeten nemen of niet kunnen werken omdat ze tot de risicogroep behoren. Vijftien mensen in de zorg die nu last hebben van de feestlust van mijn zoon.”

Niet eens leuk

“Zijn vriendin is al getest en wacht op de uitslag. Als zij positief is, moet zij ook in isolatie. En haar familie, in totaal vijf personen, zal ook in quarantaine moeten. Broer en zus niet naar school , de moeder zit in het basisonderwijs, misschien wordt er deze week een klas naar huis gestuurd. Mijn zoon is niet de enige die op dat feest was. Maar doordat hij besmet is geraakt op dat feest, raakt hij de levens van zo’n vijftig mensen. Stel je voor dat al die acht jongeren besmet geraakt zijn. 8×50, 400 personen die hun leven moeten aanpassen voor in ieder geval tien dagen. En het was niet eens een heel leuk feestje”, sluit ze af.

Haar post is al duizenden keren gedeeld en geliket:

Dit weekend was er een groot ADE feest waar minstens 300 mensen stonden te dansen. Effe lekker stoom afblazen denk ik,…

Geplaatst door Marjon Klomps op Zondag 25 oktober 2020

Bron: Facebook