Moeder met corona ziet haar eigen baby voor het eerst via een tablet

12.04.2020 08:31

Als je nu besmet raakt met het coronavirus als je op het punt staat te gaan bevallen, dan zorgt dat voor een boel extra maatregelen.

Je wilt het liever niet, maar als het niet anders kan, moet je je er helaas bij neerleggen.

Het overkwam een moeder in Madrid. In Spanje zijn de regels van een lockdown momenteel heel strikt. Felicia beviel van een dochtertje, maar raakte net voordat ze ging bevallen besmet met het virus. Ze mocht daarom na de bevalling niet bij haar eigen kind zijn. Ze zag na de bevalling haar meisje voor het eerst ooit via een tablet.

Na de geboorte van het meisje werd ze gelijk weggehaald bij haar moeder. Ze mag haar eigen kind nu niet in de armen sluiten, omdat het gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de baby. Daarom moet moeder Felicia eerst in quarantaine en kan ze geen borstvoeding geven. Haar dochter blijft in het ziekenhuis zolang als nodig is en dokters en verplegers zorgen voor haar. Een geboorte die je eigenlijk nooit zo wilt meemaken, want na de zwangerschap wil je natuurlijk niets liever dan je kind in je armen hebben liggen en kunnen knuffelen.

Bron: nu.nl

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!