Dit is volgens onderzoek de minst kindvriendelijke vakantiebestemming in Europa

13.06.2024 11:15

Wow, we’re going to Ibiza… Ja, het is een populair eiland in Europa. Maar Ibiza lijkt niet bepaald kindvriendelijk te zijn, zo zeggen experts. Volgens onderzoek is dit dan ook de minst kindvriendelijke vakantiebestemming in Europa.

Hoewel er geen definitieve lijst bestaat, wijzen sommige onderzoeken en reisbeoordelingen op bestemmingen die als minder kindvriendelijk worden beschouwd vanwege bepaalde uitdagingen. Een van de vaak genoemde minst kindvriendelijke bestemmingen is Ibiza, Spanje. En dat is jammer, want het is natuurlijk een heerlijk eiland. Toch is het voor kinderen niet geweldig.

En dat zit zo.

  • Feestcultuur: Ibiza staat wereldwijd bekend om zijn nachtleven en feestcultuur, met tal van clubs, bars, en muziekfestivals die voornamelijk volwassenen aantrekken. Dit kan een onaangename en ongeschikte sfeer creëren voor gezinnen met jonge kinderen. Je kunt ook niet overal makkelijk uit eten
  • Drukte en geluid: De populaire toeristische gebieden van Ibiza kunnen extreem druk en luidruchtig zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Dit kan overweldigend en storend zijn voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige vakantie.
  • Kosten: Ibiza kan een dure bestemming zijn, met hoge prijzen voor accommodatie, eten, en activiteiten, wat het minder aantrekkelijk maakt voor gezinnen die vaak op een budget reizen.
  • Beperkte activiteiten: Hoewel Ibiza prachtige stranden en natuurlijke landschappen heeft, zijn er minder speciaal ontworpen attracties en activiteiten voor kinderen in vergelijking met andere Europese bestemmingen. Er zijn ook niet veel speeltuinen of kinderparken.

Andere bestemmingen die ouders ook niet bepaald aanraden? Amsterdam, Napels in Italië en Londen in de UK. Dat zijn drukke steden waarin het niet makkelijk is om overal een fijne plek te vinden voor kinderen, zoals een speeltuin of een restaurant waar ze gezellig kunnen mee eten.