‘Mijn broer heeft zijn zoon dezelfde naam gegeven als mijn dochter: vreselijk’

14.03.2022 08:54

Een babynaam uitkiezen is persoonlijk en lastig. Zeker als iemand heel dichtbij je dezelfde namen mooi vindt. Voor je het weet wordt je favoriete babynaam ingepikt.

Het overkwam ook Chris.

Zelfde keuze

Ze kreeg een dochter en was ontzettend trots op haar meisje en de naam die ze hadden gekozen: Noa. Maar haar broer en haar schoonzus lieten gelijk weten: ‘Oh, deze naam stond ook op ons lijstje’. Ze bleven verder vaag. Toen werd haar schoonzus zwanger en jawel, ze kregen een jongetje. Met de naam: Noah.

‘Dat was ook meteen hun excuus: wij hebben een ‘meisjes-Noa’ zonder h, zij een ‘jongens-Noah’ mét h. Maar ja, dat verschil hoor je niet als je hen roept. Op familiedagen zoals Sinterklaas zorgt het weleens voor verwarring bij de kinderen: wie roepen ze nou? De sfeer onderling is er wel door bekoeld. We zijn prima met elkaar en alles gaat op beleefde wijze, maar de warme band die we opbouwden tijdens de zwangerschap is wel weer weg. Die zie ik eigenlijk ook niet meer terugkomen.’

Verder kan ze het nu wel laten rusten, hoewel het nooit leuk blijft. ‘Kijk, het is natuurlijk geen wereldramp dat die namen op elkaar lijken. We zijn nu zeven jaar verder en het gaat mij eigenlijk vooral om hoe je met zoiets persoonlijks ómgaat. Ik ben er nog een aantal keer over begonnen, maar het werd steeds weggewuifd’.

Bron: LINDA