Met déze methode zouden kinderen van 9 maanden al zindelijk kunnen zijn

22.04.2022 14:14

Dat gehannes met die luiers elke dag: soms kun je niet wachten tot je kleintje zindelijk is. Nou, in sommige landen pakken ze de zindelijkheidstraining heel anders aan.

Want bijvoorbeeld in Vietnam worden kinderen al zindelijk als ze 9 maanden zijn.

En daar hebben moeders in dat land een goede methode voor. Elke keer als ze hun kind zien plassen of poepen, wat ze nauwkeurig in de gaten houden, fluiten ze. Omdat ze dit van jongs af aan heel vaak doen, leert hun kind dat bij een fluitje, ze mogen poepen of plassen. Klassieke conditionering, dus. In dit land moeten de moeders wel, want ze hebben geen beschikking tot veel luiers.

Het zou voor Nederlands kinderen ook prima werken, alleen is het dan wel nodig dat je de hele dag en nacht bij je kind in de buurt bent om te letten op een plasje of poepie. Uiteindelijk kun je dan als moeder zelf het plas-en poepmoment van je kinderen bepalen, door te gaan fluiten. Het is in ons land nog niet gebruikelijk, want hier worden de meeste kinderen vanaf 2 jaar zindelijk. Maar experts zeggen dus dat het ook anders kan… En als je genoeg tijd hebt om te oefenen en om 24 uur per dag bij je kind te zijn… Zou het zomaar kunnen werken. En dat scheelt je een heleboel luiers.

Bron: Famme

Helemaal hip op dit moment: neon kinderkleding