Meisje krijgt Star Wars-naam: ‘Mag ik eerlijk zeggen wat ik daar van vind?’

28.02.2022 08:26

Als je vriendin je verklapt wat voor naam zij haar baby gaat geven en je bent het daar totaal niet mee eens, hou je dan wijselijk je mond? Of zeg je eerlijk wat je van de naam vindt?

Een vrouw deelt haar persoonlijke verhaal en vraagt social media om hulp. Het gaat om het kindje van haar zus.

Pestnaam

“Mijn zus wil mijn pasgeboren nichtje een op Star Wars geïnspireerde naam geven. Daarmee gaat ze enorm gepest worden. Mag ik hier iets over zeggen tegen haar?” Eerst wilde haar zus haar dochter Rebecca noemen, vernoemd naar hun oma. Een mooie naam. Maar als het een jongen zou worden, dan werd het Chewie. Uit Star Wars, dus. Maar het werd een meisje. Toen wilden ze een combinatie maken van Rebecca en Chewie.

Het is Chewbecca geworden, met als roepnaam Becca. En daar vindt de vrouw wat van, ze deelt haar zorgen op Reddit: “Ik zei dat ze haar dochter niet Chewbecca moest noemen, omdat ze dan gepest gaat worden. Bovendien klinkt het als een hondennaam. Mijn zus werd kwaad en vond dat ik me er niet mee moest bemoeien.”

Op social media begrijpen sommigen haar wel. Ze denken ook dat ze er wel eens last van zou kunnen krijgen later in haar leven, met zo’n naam. ‘Als je haar eerste verjaardagskaart stuurt, geef haar dan ook meteen geld voor toekomstige therapie. Ook al noemen ze haar ‘Becca’, het zal niet op wettelijke documenten als een paspoort of diploma staan.’

Bron: Reddit